Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Conferentie in het teken van ‘green budgeting’

Publication date
21 maart 2024
EU Green budgeting

Op 21 maart organiseerde de FOD BOSA samen met de Europese Commissie, de 4e jaarlijkse ECFIN-conferentie rond 'green budgeting'.

  • 'Green budgeting' of het gebruikmaken van de instrumenten van het begrotingsbeleid om klimaat- en milieudoelstellingen te helpen verwezenlijken is een essentieel onderdeel van klimaatactie en de groene transitie. Denk bijvoorbeeld aan het evalueren van budgettaire beslissingen op hun klimaat- en milieu-impact. 

    De afgelopen vier jaar heeft de Europese Commissie, onder impuls van de Europese Green Deal, nauw samengewerkt met de EU-lidstaten om de invoering van ‘green budgeting’ op nationaal niveau aan te moedigen. Zo zijn er verschillende werkwijzen ontstaan om publieke (en private) financiële beheersinstrumenten groener te maken.

    Op de conferentie kwamen meer dan 100 experten van binnen en buiten de EU samen. Zij maakten de balans op van de verschillende aanpakken en analyseerden hun consistentie en samenhang. Tegelijk werd vooruitgeblikt en kwam ook de toekomst van ‘green budgeting’ aan bod.

Deel dit artikel

Meer nieuws

  • Nieuw jaarverslag vat 2023 samen

    Publication date
    22 april 2024
    Wat bracht het jaar 2023 voor de FOD BOSA? Ontdek de meest markante realisaties van onze organisatie in een nieuw jaarverslag. Omdat het verslag voor het eerst geïntegreerd is op...