Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Conferentie in het teken van ‘green budgeting’

Publication date
21 maart 2024
EU Green budgeting

Op 21 maart organiseerde de FOD BOSA samen met de Europese Commissie, de 4e jaarlijkse ECFIN-conferentie rond 'green budgeting'.

 • 'Green budgeting' of het gebruikmaken van de instrumenten van het begrotingsbeleid om klimaat- en milieudoelstellingen te helpen verwezenlijken is een essentieel onderdeel van klimaatactie en de groene transitie. Denk bijvoorbeeld aan het evalueren van budgettaire beslissingen op hun klimaat- en milieu-impact. 

  De afgelopen vier jaar heeft de Europese Commissie, onder impuls van de Europese Green Deal, nauw samengewerkt met de EU-lidstaten om de invoering van ‘green budgeting’ op nationaal niveau aan te moedigen. Zo zijn er verschillende werkwijzen ontstaan om publieke (en private) financiële beheersinstrumenten groener te maken.

  Op de conferentie kwamen meer dan 100 experten van binnen en buiten de EU samen. Zij maakten de balans op van de verschillende aanpakken en analyseerden hun consistentie en samenhang. Tegelijk werd vooruitgeblikt en kwam ook de toekomst van ‘green budgeting’ aan bod.

Deel dit artikel

Meer nieuws

 • FOD BOSA wint Corporate IT Award

  Publication date
  17 april 2024
  De FOD BOSA viel in de prijzen: we mochten een prestigieuze Corporate IT Award in ontvangst nemen! En dat in misschien wel de mooiste categorie, die van 'Best citizen impact'. Onze...
 • Nieuwe editie TOP100 Tools for Learning bij WTC III

  Publication date
  16 april 2024
  Donderdag 13 juni 2024 organiseert de FOD BOSA voor de tiende keer de Top100 Tools for Learning, samen met Stimulearning en Epsilon, twee netwerken voor opleidingsprofessionals.