Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Kandidaten bekend voor 1ste editie van Federale Innovatie Award

Publication date
03 april 2023
Logo Federale Innovatie Award

De inschrijvingstermijnen voor de innovatie-initiatieven en challenges zijn officieel afgesloten en we zijn overweldigd door het aantal inzendingen dat we hebben ontvangen voor deze eerste editie. Niet minder dan 48 innovatie-initiatieven en 9 challenges werden ingediend. Hét bewijs dat innovatie leeft binnen de federale overheid en dat we continu werken aan een betere dienstverlening.

What’s next? 

Voor de innovatie-initiatieven 

Op 27 maart kwam de jury van de Federale Innovatie Award bijeen, vertegenwoordigd door Magali Caroline Van Coppenolle, Wim Vanhaverbeke en Beatrice de Mahieu. Ze onderzochten alle inschrijvingen en selecteerden de 10 meest innovatieve ingezonden initiatieven

De geselecteerde teams worden uitgenodigd voor een pitch op 17 april. We kijken er naar uit om nog meer te leren over deze innovatieve projecten.

Op basis van de pitches worden 5 initiatieven genomineerd. Nadien is het aan de federale ambtenaren om vanaf 24 april hun stem uit te brengen en zo mee te bepalen wie de winnaars worden van deze eerste editie van de Federale Innovatie Award.



Voor de challenges

De indieners van een challenge krijgen de kans om de partners van BOSA te ontmoeten op 25 of 26 april. Hier ontdekken ze of er een mogelijke match is voor een begeleiding op maat. We duimen dat deze ontmoetingen leiden tot succesvolle samenwerkingen en nieuwe innovatieve projecten.

Alle winnaars en nieuwe samenwerkingen worden bekendgemaakt tijdens het event voor de uitreiking van de 1ste Federale Innovatie Award op 25 mei. Ook jij kan deze avond online volgen en eventueel zelf supporteren voor je collega’s tijdens een hybride event.

Bedankt aan alle deelnemers en succes aan de geselecteerde teams.

Meer weten?

Alle info over de Federale Innovatie Award, vind je op de website www.federalinnovationaward.be.

Nog vragen? Stuur dan een mailtje naar innovationaward@bosa.fgov.be.

Deel dit artikel

Meer nieuws

  • Nieuw jaarverslag vat 2023 samen

    Publication date
    22 april 2024
    Wat bracht het jaar 2023 voor de FOD BOSA? Ontdek de meest markante realisaties van onze organisatie in een nieuw jaarverslag. Omdat het verslag voor het eerst geïntegreerd is op...