Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Lancering van Blockchain4Belgium

Publication date
20 februari 2023
Blockchain4Belgium

De opkomst van blockchain is momenteel onderwerp van veel discussies. Zowel bij burgers, politici, als in het bedrijfsleven, is er een gebrek aan inzicht in deze materie. Daarom lanceren de FOD Beleid en Ondersteuning (FOD BOSA) en de Staatssecretaris voor Digitalisering, Mathieu Michel, Blockchain4Belgium!

Dit initiatief stelt de verschillende Belgische spelers in staat een reeks aanbevelingen op te stellen voor de regering.

Blockchain4Belgium wordt, via de BOSA, een platform voor spelers uit de industrie, academici, het maatschappelijk middenveld en de verschillende betrokken overheden (economie, financiën, justitie, ...).

Een # SmartNation moet zich positioneren ten opzichte van opkomende technologieën, die onze samenleving van morgen zullen beïnvloeden. Vertrouwen in digitale technologieën is essentieel. Iedereen is het erover eens dat deze technologieën, en de gevolgen ervan, onder de aandacht van alle belanghebbenden moeten worden gebracht

Jack Hamande

Directeur-generaal DG Vereenvoudiging & Digitalisering bij de FOD Beleid en Ondersteuning (BOSA)

Deze groep zal vragen beantwoorden zoals: wat zijn de technologische voordelen van blockchain? En wat zijn haar nadelen?  Wat zijn de bestaande concrete toepassingen? Hoe gaan we om met de kansen die Web3 , blockchain en digital activa bieden? Wat is de plaats van België in het Europese en mondiale landschap?

Meer informatie vind je in het persbericht.

 

 

Deel dit artikel

Meer nieuws

  • Nieuw jaarverslag vat 2023 samen

    Publication date
    22 april 2024
    Wat bracht het jaar 2023 voor de FOD BOSA? Ontdek de meest markante realisaties van onze organisatie in een nieuw jaarverslag. Omdat het verslag voor het eerst geïntegreerd is op...