Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Nieuw circulatieplan voor Brussel-centrum: wat verandert er?

Publication date
02 augustus 2022
Lange sluitertijden foto van een stedelijke straat in de schemering

De stad Brussel voert vanaf 16 augustus een nieuw circulatieplan in voor het stadscentrum. Kom je naar ons WTC III-gebouw met de auto? Ontdek wat er voor jou verandert. 

De stad Brussel wil vanaf 16 augustus alle doorgaand verkeer uit de vijfhoek, het stadscentrum, weren. Concreet wordt het onmogelijk om de stad met de auto te doorkruisen. Een systeem van lussen doet je steeds opnieuw op de Kleine Ring uitkomen. 

Dat nieuwe circulatieschema is de lokale uitvoering van Good Move, het mobiliteitsplan van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.  

De bedoeling van het circulatieschema is om de bereikbaarheid en de levenskwaliteit te verbeteren. Zo moet Brussel een aangename, vlot bereikbare, verkeersveilige en gezonde plek worden.  

Wat verandert er voor jouw traject naar WTC III?

Bekijk op deze interactieve kaart wat er eventueel verandert voor jouw traject naar WTC III. 

Meer info

Surf naar www.brussel.be/goodmove voor meer informatie, een antwoord op de meest gestelde vragen en een routeplanner om jouw vlotste route uit te stippelen. 

Deel dit artikel

Meer nieuws

  • Het project nieuw competentiemodel

    Publication date
    26 mei 2023
    Het competentiemodel vormt de basis voor alle jobs binnen de federale overheid. Tijdens selectie- of promotiegesprekken bij de federale overheid komen een deel van de vragen...