Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Ontdek het verslag en de podcasts van het seminarie voor topmanagers “Overheid 2040: samen bouwen aan de toekomst!”

Publication date
07 november 2023
topseminarie 2023

Eind september 2023 organiseerde de FOD BOSA het seminarie voor federale topmanagers “Overheid 2040: samen bouwen aan de toekomst”. Ongeveer 75 federale topmanagers namen deel aan het seminarie en werkten in co-creatie met collega’s van andere beleidsniveaus, experten, academici, jongeren en de bedrijfswereld aan een toekomstbeeld voor de overheid. Het verslag kan je hier lezen. Beluister ook onze reeks podcasts die gemaakt werden over Overheid 2040.

 • Het verslag 

  Tijdens het seminarie werd nagedacht over de toekomst van de overheid met als centrale vraag: ‘Hoe kan de dienstverlening aan de burgers er in 2040 uitzien en hoe kunnen we er vanaf vandaag voor zorgen dat die optimale dienstverlening gegarandeerd wordt?

  Het verslag en de mogelijke acties lees je hier (PDF, 174.35 KB). Het geeft een blik op de ambities die die dag geformuleerd werden. Of laat je inspireren door ons visueel verslag gemaakt tijdens het seminarie (PDF, 1.81 MB). Het seminarie was  een eerste stap, de reflecties en gedefinieerde actiepunten voor de toekomst zullen op verschillende niveaus verder uitgewerkt worden. Het is dus zeker geen eindpunt.

  Beluister onze podcasts Overheid 2040

  Speciaal voor dit seminarie vroegen we Catherine Fallon, professor aan de universiteit van Luik, en Geert Bouckaert, professor aan het Instituut voor de Overheid van de KULeuven, om met een kritische blik naar onze huidige manier van werken te kijken en deze tegen het licht te houden van de grote uitdagingen die ons te wachten staan. Het werd een uitermate boeiend gesprek waarin ze met ons hun visie op de toekomst van de publieke sector delen. Beluister deze podcast!  

  Binnenkort worden nog nieuwe podcasts gemaakt die verband houden met de conclusies van het seminarie. Je verneemt het hier.

  Enkele sfeerbeelden van het topseminarie  

  Foto's van onze eigen fotograaf en van Shruti Mehta.  

 • Nog meer hierover? 

  Doe nog meer inspiratie op op onze evenementpagina. Je vindt er nog meer podcasts en boeiende artikels.  

  Meer informatie? 

  Neem contact op met Saskia Gheysens via saskia.gheysens@bosa.fgov.be  of top@bosa.fgov.be.

Deel dit artikel

Meer nieuws