Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Werk aan een innovatief project tijdens de Smartnation AI Hackathon

Publication date
24 januari 2024
" "

Van 12 tot 14 maart organiseert de FOD BOSA de Smartnation AI Hackathon. Ben je gepassioneerd door digitalisering en innovatie? Werk je graag in een team aan een uitdagend AI-project met maatschappelijke impact? Neem dan zeker deel aan deze hackathon!

Tijdens de Smartnation AI Hackathon werk je op drie dagen tijd een volwaardig innovatieproject uit waarbij artificiële intelligentie of AI een rol speelt. Je kan daarbij kiezen uit drie vastgelegde challenges. Een stevige uitdaging, zoveel is zeker. Maar je staat er niet alleen voor: je werkt in team aan je challenge en kan ook rekenen op de begeleiding van een ervaren coach. Helemaal aan het einde van de hackathon stellen julliehet resultaat van jullie noeste arbeid voor aan een jury.

Waarom deelnemen?

Er zijn genoeg redenen waarom je deze hackathon niet aan je voorbij kan laten gaan. Om te beginnen werk je aan een project met maatschappelijke impact. Op die manier kan je écht een verschil maken. Bovendien is het een unieke kans om nieuwe kennis en technische vaardigheden op te doen, waardoor je meteen relevante ervaring toevoegt aan je cv. En tot slot: door samen te werken met anderen verbeteren ookje Engelse communicatievaardigheden en hou je er interessante contacten aan over.

Welke challenge zijn er?

Je kan kiezen om te werken aan één van deze drie challenges:

  • Slimme toepassingen voor medische gegevens
  • AI voor een toegankelijkere en efficiëntere justitie
  • Parlementaire vragen

Meer info over de challenges vind je op onze eventpagina.

Schrijf je in

Wil je deelnemen aan de SmartNation AI Hackathon? Schrijf je dan vanaf nu in via het inschrijvingsformulier. Op 23 februari sluiten we de inschrijvingen af.

Heb je vragen of opmerkingen? Contacteer ons dan via ai4belgium@bosa.fgov.be.

Deel dit artikel

Meer nieuws

  • Nieuw jaarverslag vat 2023 samen

    Publication date
    22 april 2024
    Wat bracht het jaar 2023 voor de FOD BOSA? Ontdek de meest markante realisaties van onze organisatie in een nieuw jaarverslag. Omdat het verslag voor het eerst geïntegreerd is op...