Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Deel je mening: hoe tevreden ben jij over je loopbaan?

Publication date
01 februari 2024
Blij creatief team toont duimen omhoog op kantoor

De FOD BOSA voert een onderzoek naar de loopbaan van federale ambtenaren. Werk je voor de federale overheid? Dan zijn we benieuwd naar je ervaringen tijdens je carrière tot dusver. Om voldoende representatief te zijn, roepen we in het bijzonder overheidsmedewerkers van buitenlandse afkomst op om deel te nemen.

Via de enquête willen we input verzamelen waar we nadien mee aan de slag gaan. Zo kunnen op basis van de resultaten de loopbanen binnen de federale overheid verder verbeterd worden. Alleen is het daarbij van groot belang dat de diversiteit onder de ambtenaren voldoende weerspiegeld wordt bij de respondenten. Hoe representatiever de resultaten, hoe waardevoller immers.

Meer gelijke kansen

We lanceerden deze enquête een tijdje geleden al, maar merkten dat er tot nu toe slechts een beperkte groep ambtenaren van buitenlandse afkomst deelnam. Heb jij zelf een buitenlandse afkomst, laat dan zeker iets van je horen. Zo kunnen we nagaan of de huidige loopbaanstructuren voldoende gelijke kansen garanderen. Vervolgens kunnen we met jouw input aan de slag om eventuele verbeterpunten aan te pakken.

De enquête legt je enkele eenvoudige vragen voor in verband met je loopbaan bij de federale overheid. Zoals: hoe lang werk jij al voor de overheid? Ben je al eens veranderd van dienst of heb je al eens promotie gemaakt? En natuurlijk ook: hoe tevreden ben je over je loopbaan?

Ook als je niet van buitenlandse afkomst bent, mag je uiteraard nog steeds deelnemen aan de enquête. Alle bijkomende input is van waarde. Iedereen die voor de federale overheid werkt, kan dus deelnemen, behalve mandaathouders. Die laatste groep valt buiten de scope van dit onderzoek.

Neem nu deel

Voor dit onderzoek werkt de BOSA samen met de Universiteit Gent. Je mag er zeker van zijn dat je antwoorden vertrouwelijk behandeld worden en dat de rapportage anoniem verloopt.

Heb je een kwartiertje? Deel dan nu je ervaringen!

Vul hier de enquête in

Deel dit artikel

Meer nieuws

  • Nieuw jaarverslag vat 2023 samen

    Publication date
    22 april 2024
    Wat bracht het jaar 2023 voor de FOD BOSA? Ontdek de meest markante realisaties van onze organisatie in een nieuw jaarverslag. Omdat het verslag voor het eerst geïntegreerd is op...