Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Nieuwe dienst ontwikkeld voor FOD’s en POD’s

Publication date
13 november 2023
Jeune femme qui tient son GSM dans les mains et un PC sur ses pieds

In september 2023 ontwikkelde team SEPP – Workforce Planning van de FOD BOSA een nieuwe dienst voor de FOD’s en POD’s (Groep 1 – Circulaire 712bis). Via een beveiligd platform ontvangen de betrokken hr-medewerkers personeelslijsten op basis van de maandelijkse, geobserveerde loongegevens. Op basis van deze lijsten kunnen de hr-diensten hun personeelsbestand en -kredieten beter beheren. 

De betrokken hr-medewerkers ontvingen de lijsten voor juni, juli en augustus 2023. Eind 2023 worden de lijsten voor september, oktober en november 2023 aangeleverd. Deze lijsten vormen een mooie aanvulling op de rapporten die de diensten ontvangen in het kader van de Monitoring van het risico op overschrijding van de personeelskredieten. 

De hr-medewerkers ontvangen één lijst met een overzicht van de betaalde VTE’s en hun weddeschaal. Een tweede lijst omvat een overzicht van de geobserveerde loonkosten in de betrokken maanden: o.a. baremieke wedde, terugkerende vergoedingen … Deze lijsten bundelen gegevens uit de twee loonmotoren: SLR4 en PersoPay. 

BOSA onderzoekt of het mogelijk is om deze lijsten op regelmatige basis aan de hr-diensten te bezorgen.  

Voor meer info, contacteer ons

Deel dit artikel

Meer nieuws

  • Nieuw jaarverslag vat 2023 samen

    Publication date
    22 april 2024
    Wat bracht het jaar 2023 voor de FOD BOSA? Ontdek de meest markante realisaties van onze organisatie in een nieuw jaarverslag. Omdat het verslag voor het eerst geïntegreerd is op...