Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Onboarding FOD Financiën

Publication date
01 juli 2022
poignée de main

Vanaf 1 juli zal de FOD BOSA, via DG PersoPoint, het administratief beheer van alle dossiers van het personeel van de FOD Financiën op zich nemen. Deze onboarding is het hoogtepunt van een lang voorbereidend proces dat de teams van PersoPoint en FOD Financiën samen uitvoerden. 

 

Het gaat om een uitdaging van formaat:   

 

  • Aantal dossiers: bijna 23.000 dossiers; 9 nieuwe volledig gespecialiseerde teams, d.w.z. 123 dossierbeheerders uit de FOD Financiën of aangeworven door de BOSA.
  • Overgang naar de nieuwe loonmotor, SAP: voor het eerst wordt de onboarding van de personeelsadministratie gelijktijdig uitgevoerd met de migratie naar de nieuwe loonmotor die de FOD BOSA gebruikt voor de berekening en de betaling van de wedden.

De eerste helft van 2022 is voor PersoPoint heel intens geweest met de komst van de Rechtelijke Orde in februari en de FOD Financiën, d.w.z. bijna 35.000 nieuwe dossiers om te beheren en 180 nieuwe medewerkers. 

Er is echter geen sprake van dat de federale organisaties die reeds klant zijn of die zich voorbereiden om klant te worden, worden verwaarloosd. Integendeel, het PersoPoint 2.0-project  werd onlangs opgezet om onze processen en praktijken te verbeteren door de cliënt weer centraal te stellen.

Deel dit artikel

Meer nieuws

  • Nieuw jaarverslag vat 2023 samen

    Publication date
    22 april 2024
    Wat bracht het jaar 2023 voor de FOD BOSA? Ontdek de meest markante realisaties van onze organisatie in een nieuw jaarverslag. Omdat het verslag voor het eerst geïntegreerd is op...