Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Uitgaande elektronische facturatie in FEDCOM

Publication date
11 mei 2022

Na de digitalisering van de inkomende facturen in FEDCOM, gaat de FOD BOSA nu ook resoluut voor de elektronische uitgaande facturatie.

Facturation électronique

Na de digitalisering van de inkomende facturen in FEDCOM, gaat de BOSA nu ook resoluut voor de elektronische uitgaande facturatie. Concreet gaat het om een project waarbij organisaties die gebruik maken van FEDCOM de facturen van hun klanten via het Mercurius-platform kunnen versturen.

Het project gaat stap voor stap vooruit: momenteel lopen de testen bij FOD Financiën. FOD Mobiliteit gebruikt de nieuwe functionaliteit sinds oktober. FOD Economie en Defensie hebben de nieuwe functionaliteit sinds kort ook in gebruik genomen. Volgende maand starten de besprekingen met de Federale Politie. De overige FOD’s worden in de komende weken gecontacteerd.

De voordelen van het project spreken voor zich: een vermindering van de papierstapel, én een vlottere verwerking van de facturatie

Deel dit artikel

Meer nieuws

  • Nieuw jaarverslag vat 2023 samen

    Publication date
    22 april 2024
    Wat bracht het jaar 2023 voor de FOD BOSA? Ontdek de meest markante realisaties van onze organisatie in een nieuw jaarverslag. Omdat het verslag voor het eerst geïntegreerd is op...