Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Uitgaande elektronische facturatie in FEDCOM

Publication date
11 mei 2022

Na de digitalisering van de inkomende facturen in FEDCOM, gaat de FOD BOSA nu ook resoluut voor de elektronische uitgaande facturatie.

Facturation électronique

Na de digitalisering van de inkomende facturen in FEDCOM, gaat de BOSA nu ook resoluut voor de elektronische uitgaande facturatie. Concreet gaat het om een project waarbij organisaties die gebruik maken van FEDCOM de facturen van hun klanten via het Mercurius-platform kunnen versturen.

Het project gaat stap voor stap vooruit: momenteel lopen de testen bij FOD Financiën. FOD Mobiliteit gebruikt de nieuwe functionaliteit sinds oktober. FOD Economie en Defensie hebben de nieuwe functionaliteit sinds kort ook in gebruik genomen. Volgende maand starten de besprekingen met de Federale Politie. De overige FOD’s worden in de komende weken gecontacteerd.

De voordelen van het project spreken voor zich: een vermindering van de papierstapel, én een vlottere verwerking van de facturatie

Deel dit artikel

Meer nieuws

 • Update: SCOPE (PersoSelfService) is opnieuw bereikbaar

  Publication date
  18 augustus 2022
  Deze morgen lieten we je weten dat SCOPE onstabiel en beperkt was. Sindsdien werkte ons technisch team aan een oplossing van het probleem. De SCOPE-toepassing is intussen opnieuw...
 • Spilindex overschreden in juli

  Publication date
  02 augustus 2022
  Als de spilindex bereikt of overschreden wordt, stijgen de wedden in de publieke sector twee maanden later met 2%.