Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Word gezicht van campagne voor diversiteit en inclusie op de werkvloer

Publication date
13 september 2022
""

Zet jij je in om je werkomgeving inclusiever te maken? Hou je rekening met inclusie in je dagelijkse werk? Of is diversiteit op de werkvloer simpelweg belangrijk voor jou? Dan ben je misschien wel een geknipte kandidaat om één van de gezichten te worden van Be Inclusive, een nieuwe campagne die het federale overheidspersoneel wil sensibiliseren over inclusie.

 • Het federaal netwerk diversiteit zoekt, in samenwerking met de BOSA, ambassadeurs en ambassadrices onder de federale ambtenaren voor de campagne Be Inclusive. Deze campagne heeft als doel goede voorbeelden te delen over inclusie onder de medewerkers van de federale overheid én hen te inspireren om zichzelf ook in te zetten voor inclusie op de werkvloer. Het initiatief vloeit voort uit het actieplan 2022 en ligt in lijn met federale waarden als respect en voorbeeldigheid.

 • Wie kan deelnemen?

  Mensen met eender welke functie kunnen zich aandienen: hr-medewerker, project manager, dossierbeheerder of onthaalmedewerker, het maakt niet. Of je nu een handicap hebt of niet, je jezelf identificeert als vrouw, man of non-binair, ook dat doet er niet toe. Iedereen die zich, op een of andere manier, inzet om zijn, haar of hun werk of de werkomgeving inclusiever te maken, komt in aanmerking.

 • Wat wordt er van jou verwacht?

  • Een korte schriftelijke getuigenis van hoe je inclusief probeert te zijn in je dagelijkse werk, met vermelding van je naam en organisatie.
  • Optioneel:
   • Een portretfoto van jezelf, die bij je getuigenis komt
   • Geven van een videogetuigenis (mogelijk in later stadium)
   • Deelname aan relevante werkgroepen van het netwerk.
 • Neem deel aan de campagne!

  Heb je interesse om mee een succes te maken van deze campagne? Stuur dan een mailtje naar diversitynetwork@bosa.fgov.be, met je naam, functie en de overheidsdienst waarvoor je werkt.

  Voor bijkomende informatie en vragen kan je contact opnemen met diversitynetwork@bosa.fgov.be.

 • Over het federaal netwerk diversiteit

  Het federaal netwerk diversiteit bestaat uit diversiteitsverantwoordelijken van de federale organisaties. Het publiceert strategische en jaarlijkse operationele plannen over diversiteit en inclusie en organiseert uitwisselingen, werkgroepen en evenementen. De BOSA ondersteunt het federaal netwerk diversiteit actief door expertise te delen, financiële en organisatorische steun te bieden en communicatieondersteuning te geven.

Deel dit artikel

Meer nieuws