Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

​​Een hybride opleiding voorbereiden en animeren​

Moet je een opleiding geven waarbij je gelijktijdig zowel klassikaal als afstandsonderwijs gebruikt? Deze gemengde leermethode, bekend als "synchroon” of “hybride", vereist een specifieke pedagogische aanpak om zowel de deelnemers op afstand als de deelnemers in het klaslokaal op dezelfde manier bij de opleiding te betrekken.

Praktische info

Duur: ongeveer 1u30 

Je kan de opleiding volgens je eigen ritme volgen via de Campus van BOSA 

Code

STLAD7IG2XNW

Contact

Heb je vragen?

Contacteer ons

 • Pluspunten

  In deze omgeving vind je advies en tips over hoe je hybride synchrone opleidingen kunt opzetten met behulp van een lesscenario en specifieke facilitatietechnieken.

 • Voor wie ?

  Voor opleiders, facilitatoren en organisatoren van leeractiviteiten met zowel deelnemers op afstand als deelnemers in een klaslokaal. 

 • Op het programma

  Na het doornemen van deze omgeving ben je als opleider in staat om:

  • een duidelijker inzicht te krijgen over het concept synchroon hybride lesgeven, de voordelen, problemen en uitdagingen
  • een synchrone hybride opleiding voor te bereiden door rekening te houden met alle aspecten zoals planning, het lesscenario, technische en logistieke voorbereiding;
  • met kennis van zaken een juiste keuze te maken voor specifieke animatiemethoden om te zorgen voor gelijke betrokkenheid van deelnemers op afstand en klassikaal (spreektijd, samenwerking, interactiviteit). 
 • Ter inspiratie

  In de zelfstudieomgeving Lesgeven biedt de Campus andere interessante opleidingen, waaronder een schat aan informatie over afstandsonderwijs, technieken voor afstandsonderwijs en didactische methoden en -hulpmiddelen.