Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Opleiding SEPP

Je hebt misschien al gehoord van SEPP of ‘De monitoring van het risico op overschrijding van de personeelskredieten’, maar wat omvat dat nu eigenlijk? Op je eigen tempo en volgens je eigen behoeften krijg je meer inzicht in de risicomonitoring en bijhorende rapportage.

Praktische info

Plaats: online

Duur: 15 tot 20 minuten per module 

Code

STHRMNLQWXNW

Contact

Heb je vragen?

Contacteer ons

  • Pluspunten

     ‘De monitoring van het risico op overschrijding van de personeelskredieten’. Je hebt het concept misschien al eens voorbij zien komen in een nieuwsbrief van de BOSA, of in een omzendbrief. 

    Maar wat is dat eigenlijk? Waarom bestaat een specifieke monitoring voor de personeelskredieten? Wie is daar dan bij betrokken? De eerste module van de opleiding probeert juist op deze vragen een antwoord te geven. 

    In latere modules komt het interpreteren van de rapportage, het behandelen van de personeelsbewegingen binnen de risicomonitoring en het berekenen van een KPI 4 aan bod. 

    In de eerste plaats richt deze opleiding zich vooral tot medewerkers van FOD’s en ’s, Raad van State, Rechterlijke Orde, Inspectie van Financiën en de kabinetten die in contact komen met de risicomonitoring uitgevoerd door team Workforce Planning - SEPP. Maar de eerste module is ook toegankelijk voor een breder publiek en schetst het brede kader van de risicomonitoring. 

  • Voor wie?

    Voor Data Managers , HR-medewerkers, budget-medewerkers, kabinetmedewerkers en  Inspectie van Financiëndie in contact komen met de monitoring uitgevoerd door team SEPP - Workforce Planning. 

    Een aantal modules zijn ook toegankelijk voor een breder publiek dat graag meer inzicht krijgt in de risicomonitoring.  

  • Op het programma

    Deze opleiding bestaat uit verschillende modules:

     

    Op dit moment is de eerste module ‘Inleiding tot de Monitoring van het risico op overschrijding van de personeelskredieten’ beschikbaar. Eind 2024 komt de tweede module online: ‘Interpreteren rapporten Risicomonitoring’.  

    De eerste module is geschikt voor een breed publiek, en schetst het kader, de concepten, de timing en de belangrijkste actoren van de risicomonitoring.