Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

E-Procurement genomineerd voor een Publica award: stemmen kan tot 14 november

Publication date
27 oktober 2023

Het nieuwe e-Procurementplatform, dat afgelopen september door de FOD BOSA en partner Tobania gelanceerd werd, dingt mee naar een Publica Award 2023. Deze awards bekronen publieke actoren, hun partners en hun samenwerking in unieke projecten. Ons project werd genomineerd in de categorie Technology. Je kan ons helpen de publieksprijs binnen te halen door te stemmen, wat nog kan tot 14 november.

 • Veel gebruiksvriendelijker 

  Het nieuwe platform integreert de toepassingen van het vorige platform zoals e-Notification om overheidsopdrachten te publiceren, e-Tendering om een offerte in te dienen en e-Catalogue om bestellingen op raamcontracten te plaatsen. Deze toepassingen werden niet enkel geïntegreerd maar ondergingen ook een grote verbetering qua gebruikersgemak. Het platform draait op nieuwe technologieën, kreeg een moderne look & feel en kan makkelijk connecteren met andere applicaties.

  Heel wat gebruikers 

  Op het vorige platform waren meer dan 30.000 aankopers actief (verdeeld over 5.500 organisaties) en meer dan 100.000 gebruikers met een ondernemingsaccount. Jaarlijks worden ongeveer 20.000 overheidsopdrachten op het platform bekendgemaakt, gaande van ziekenhuizen die verbouwingen doen, steden en gemeenten die hun wegen vernieuwen of organisaties die catering zoeken voor hun evenementen, etc… 

   Klik hier om te stemmen 

  Publica Awards 

  De Publica Awards worden voor een zesde keer uitgedeeld. Ze belonen de beste publieke projecten in zes categorieën: climate responsability, urban development, infrastructure & mobility, technology, heritage & architecture, security & safety, society & wellbeing. Vijf verschillende expertenjury’s buigen zich over de kandidaten  en hun dossiers om een winnaar per categorie te kiezen. Daarnaast wordt een publieksprijs per categorie uitgedeeld op basis van de stemmen. De wedstrijd wordt georganiseerd door EBP. De awards worden uitgereikt op een gala-avond op donderdag 16 november.

  Klik hier om te stemmen 

Deel dit artikel

Meer nieuws