Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Hospitalisatieverzekering: AssurCard

Publication date
15 maart 2024
Medics in hospital

Voor wie een hospitalisatieverzekering heeft: Je AssurCard viel of valt binnenkort in je bus. Ze bevat de gegevens zoals Ethias ze kreeg van je werkgever vóór de integratie van hun verzekerdenbestand, eventuele latere wijzigingen of correcties waren dus nog niet verwerkt bij verzending. Toch blijft de kaart geldig, het AssurCardnummer dat hierop vermeld staat is immers het belangrijkste.

De aflevering van je fysieke AssurCard liep helaas enige vertraging op. Daardoor verstreek er enige tijd tussen het moment dat Ethias de kaarten bestelde en de effectieve aflevering van de kaart(en) en heeft je brief mogelijk een verzenddatum in het verleden.

De AssurCard kan dus foutjes bevatten. Heb je intussen een schrapping aangevraagd dan mag je de kaart gewoon zelf vernietigen. Je moet dan de kaart niet terugsturen.

Ook als eventueel de naam van een verzekerde of de naam van je werkgever verkeerd gedrukt staat op de kaart, maar deze naam ondertussen al hebt laten verbeteren, moet deze kaart niet vervangen worden, je kan ze gewoon gebruiken. Als de naam correct in de database van Ethias staat, zal die ook correct op de aangifte worden vermeld, zelfs als  de naam verkeerd op de kaart staat. Dit vormt dus geen enkel probleem.

Het AssurCardnummer is eigenlijk jouw essentiële toegang tot de verzekering en is voldoende om de aangifte online of via de kiosk te doen, dus ook zonder kaartje! 

 

Meer info en contact

Deel dit artikel

Meer nieuws