Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Hr-klantenrelatiebeheer: het Customer Success Management-model

Publication date
14 december 2023
GRC event

Na 3 jaar komt het Customer Success Management-model van de grond! 

Logo csm1. Het Customer Success Management-model neemt een vlucht vooruit! 

Op dinsdag 5 december vierden het Customer Success Management (CSM)-projectteam en collega's van het DG Rekrutering en Ontwikkeling het einde van het CSM-project.  

Het project, dat in oktober 2020 van start ging, zorgde voor de implementatie van een model voor klantenrelaties: het Customer Success Management-model. Deze aanpak werd voor en met klanten gebouwd rond de volgende hr-gebieden

  • Rekrutering, selectie, certificering en oriëntering
  • Leren en ontwikkeling
  • Welzijn en preventie 
  • Transformatie en begeleiding van organisaties 
  • Hr-beleid en regelgeving. 

Het resultaat is dat de BOSA nu beschikt over een beschrijving van de typologie van hr-klanten, een geharmoniseerd beheer van vragen en aanvragen om ondersteuning, strategische vergaderingen en CSM-rapporten. 

Het avontuur is nog niet voorbij: de FOD BOSA bouwt verder aan haar klantenrelatiebeheer om de aanpak van met name de DG’s Rekrutering en Ontwikkeling en PersoPoint te harmoniseren, zodat alle hr-zaken van de FOD BOSA aan bod komen. 

2. Je tevredenheid over het beheer van je hr-vragen en -aanvragen 

We hadden de lancering voor dit najaar aangekondigd: de aanpak werd in oktober gepresenteerd aan het netwerk van P&O-directeurs en het testen van de enquête en de gegevensanalyse zijn nu voltooid. 

 

Elke hr-professional die contact had met de FOD BOSA ontvangt een enquête die slechts enkele minuten in beslag neemt. Al je feedback helpt ons om onze diensten te verbeteren, we danken je alvast om deel te nemen. 

We willen graag van jouw ervaring een succes maken! 

Meer informatie  

Deel dit artikel

Meer nieuws

  • Nieuw jaarverslag vat 2023 samen

    Publication date
    22 april 2024
    Wat bracht het jaar 2023 voor de FOD BOSA? Ontdek de meest markante realisaties van onze organisatie in een nieuw jaarverslag. Omdat het verslag voor het eerst geïntegreerd is op...