Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Nieuw e-Procurementplatform: lancering op 4 september

Publication date
25 juli 2023
Image d'une femme assise avec un ordinateur sur ses genoux et son téléphone portable entre les mains

Zoals eerder aangekondigd lanceert het DG FAP van de FOD BOSA in september 2023 het nieuwe e-Procurementplatform. Meer bepaald op maandag 4 september.

Gemoderniseerd en geïntegreerd platform 

Verzekeren van de continuïteit, dat is de meest prioritaire doelstelling van het nieuwe platform. De toepassingen e-Notification, e-Tendering en e-Catalogue worden vervangen en zijn binnenkort terug te vinden op het nieuwe e-Procurementplatform. Deze toepassingen worden niet enkel vervangen maar bovendien volledig gemoderniseerd en geïntegreerd.  

Soft go-live  

Om de overgang naar het nieuwe platform op 4 september zo makkelijk mogelijk te maken, voorzien we een voorbereidingsperiode van twee weken voor de gebruikers. Vanaf 21 augustus:   

  • Kan je je als onderneming registreren op het nieuwe platform en ook je onderneming toevoegen aan je persoonlijk account. Je kan daarnaast ook je zoekprofielen al (opnieuw) aanmaken. 
  • Kan je als organisatiebeheerder (huidige super-users) je organisatiegegevens raadplegen en indien nodig aanpassen. Je kan eveneens de gebruikers in je organisatie al de nodige rollen toekennen. 

Wat wordt wel en niet gemigreerd?

Aankopersaccounts en organisaties worden gemigreerd naar het nieuwe platform. Je moet je als aankoper dus niet opnieuw registeren. Ondernemingen daarentegen moeten zich wel opnieuw registreren.

Alle informatie over de migratie vind je hier (PDF, 153.89 KB).  

Bezoek ons nieuwe helpcentrum 

Om je zoveel mogelijk te begeleiden bij de omschakeling naar het nieuwe platform hebben we een helpcentrum uitgebouwd. Alle handelingen die je in het platform kan uitvoeren worden er van A tot Z toegelicht.  

Ga naar het helpcentrum

Bekijk onze demonstraties en instructievideo's

De demonstraties van juni werden opgenomen en kan je opnieuw bekijken. Je vindt er binnenkort ook instructievideo’s . Zo ontdek je stapsgewijs de belangrijkste functionaliteiten van het platform.   

Bekijk de demonstraties en instructievideo's

Volg een opleiding 

Volg je liever een opleiding? Dat kan ook, zowel klassikaal als online. Ben je federaal ambtenaar, dan kan je opleidingen volgen bij de BOSA. Werk je niet bij de federale overheid, dan kan je een opleiding volgen bij één van onze geaccrediteerde opleiders en opleidingsorganisaties. 

Bekijk het opleidingsaanbod  

 

Meer info?  

Onze helpdesk blijft het aanspreekpunt voor al je vragen en problemen.

Deel dit artikel

Meer nieuws