Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Word een connectoo-zone dankzij ons label!

Publication date
24 april 2023
" "

De online connectoo-opleiding wil de digitale kloof helpen dichten. Door deze opleiding te volgen ontdekken ambtenaren van alle bevoegdheidsniveaus verschillende hefbomen om hiertoe bij te dragen. Zij leren de juiste reflexen te hanteren in hun beroep, of ze nu rechtstreeks in contact staan met de gebruikers of niet.

De opleiding duurt ongeveer 6 uur en eindigt met een test. Na het slagen voor deze test ben je connectoo-gecertifiëerd en kan je jouw organisatie laten labelen.

Dankzij het connectoo-label weet de burger dat hij in jouw organisatie hulp kan krijgen voor zijn online administratieve procedures.

Concreet is dit label beschikbaar in de vorm van een sticker. Je kan deze op je voordeur, op je loketten, etc. plakken.

Waarom de connectoo-opleiding volgen?

Dit initiatief is er gekomen nadat werd vastgesteld dat 49% van de volwassen bevolking in ons land nog steeds geen digitaal contact heeft met de overheidsdiensten (enquête van Statbel uit 2021). Elke dag zijn er tal van burgers die niet weten hoe ze moeten omgaan met de digitalisering van de administratieve procedures. Om die reden heeft de Beleid en Ondersteuning het connectoo-certificaat ontwikkeld om ambtenaren op alle bevoegdheidsniveaus een opleiding te bieden over de uitdagingen van digitale inclusie en over hoe ze de burgers kunnen begeleiden.

Volg onze informatieve webinars

Heb je nog twijfels over je inschrijving voor de opleiding? Wil je voor je begint een overzicht krijgen van de opleiding en beter begrijpen hoe deze je kan helpen de digitale kloof te dichten? Schrijf je in voor een van onze informatieve webinars.

Tijdens dit webinar van 45 minuten stellen we de opleiding voor, net zoals de inhoud ervan en het belang voor een ambtenaar om de opleiding te volgen. Je kan er ook je vragen stellen. Na dit webinar zal je ongetwijfeld de opleiding willen volgen om je steentje bij te dragen.

Samen dichten we de digitale kloof in België!

Meer info op Connectoo

Deel dit artikel

Meer nieuws

  • Nieuw jaarverslag vat 2023 samen

    Publication date
    22 april 2024
    Wat bracht het jaar 2023 voor de FOD BOSA? Ontdek de meest markante realisaties van onze organisatie in een nieuw jaarverslag. Omdat het verslag voor het eerst geïntegreerd is op...