Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Intelligent Application Framework (IAF)

Met het Intelligent Application Framework (IAF) bouwt de FOD BOSA digitale formulieren en applicaties op maat van federale overheidsdiensten. 

Doelgroepen
Federale organisaties
  • Onze dienstverlening

  • Doigt qui pointe

   Once only compliance

   Door de IAF applicatie te linken met relevante bronnen kunnen bij de overheid bekende gegevens (zoals persoonsgegevens of bedrijfsgegevens) voor ingevuld worden in de toepassing na authenticatie of na opzoeking door de gebruiker. Zo hoeft de gebruiker enkel gegevens toe te voegen die nog niet bekend zijn bij de overheid.

   Op uw maat

   IAF biedt enkele sjablonen van applicaties aan: een contactformulier, een klachtenformulier, een applicatie om attesten op te vragen,.... Daarnaast bouwen we steeds applicaties en formulieren op maat van andere overheidsdiensten. Zowel de opbouw, inhoud en look worden aangepast aan de specificaties van uw organisatie.

  • icoon 'toepassing (instellingen)'

   Veilige uitwisseling van gegevens

   Onze applicaties zijn GDPR compliant. Alle gegevens worden ge-encrypteerd verzonden via versleutelde kanalen. Door middel van het koppelen van een UUID aan een audit trail kunnen we ten allen tijde de transacties binnen de applicatie reconstrueren.

   Uniforme gebruikservaring

   Een IAF-project wordt opgebouwd uit modulaire, herbruikbare webcomponenten die een gelijkaardige gebruikservaring verzekeren over verschillende overheidsdiensten heen. Dit verhoogt het gebruiksgemak en zorgt voor snellere ontwikkeling van applicaties.

   Ontdek de mogelijkheden van IAF

  • Interoperabiliteit met andere diensten

   IAF integreert met andere diensten aangeboden door de BOSA:

   • icoon 'draadloos kantoorwerk'

    Veilig aanmelden op een IAF applicatie en controleren of een gebruiker toegang heeft tot deze applicatie, is een dienst van de Federal Authentication Service (FAS). Integratie met de authenticatie service is deel van het IAF project en vereist geen aparte onboarding.

   • icoon 'delen op social media'

    Het ophalen van gegevens bij relevante authentieke bronnen gebeurt door de Federal Service Platform. Integratie met de vereiste authentieke bronnen is deel van het IAF project, hiervoor zijn geen aparte toestemmingen van de privacy commissie nodig zolang het om gegevens van de eindgebruiker zelf gaat en deze hiervoor toestemming geeft. Indien de gebruiker gegevens van derden moet ophalen uit authentieke bron, bent u als organisatie verantwoordelijk voor de nodige toestemmingen bij de privacy commissie. Naast de bestaande integraties met authentieke bronnen, kunnen ook steeds nieuwe integraties ontwikkeld worden. 

   • Wie gebruikt IAF al?

    Enkele voorbeelden:

    Logo's van organisaties die IAF gebruiken

    • Kostprijs

     De kostprijs voor een IAF bestaat uit 2 delen: een eenmalige kost voor het ontwikkelen van de toepassing (gebruikersinterface, authenticatie, connectie met gegevens bronnen, connectie met interne systemen) en een jaarlijkse onderhoudskost na implementatie. 

     Er worden geen kosten aangerekend per transactie. Nadat de integratie met uw interne systemen ontwikkeld is, vragen bijkomende projecten minder ontwikkelingsbudget.

    • Het team

     IAF wordt aangeboden door de BOSA en biedt 24/7 ondersteuning aan overheidsdiensten.

     Eindgebruikers van IAF kunnen rekenen op ondersteuning van maandag tot vrijdag, van 9.00 tot 17.00 uur.

   • Ziezo, dat doen we dus!

   • We ondersteunen de digitalisering van transacties tussen burgers en de overheid, zowel voor bestaande (analoge) processen als nieuwe processen.

    • We zijn er voor jou

     1. Een IAF project opstarten gebeurt in enkele stappen. Lees zeker de beschikbare informatie om in te schatten of IAF de juiste bouwsteen is voor jouw uitdaging.

      Denk je dat IAF een antwoord is op jouw vragen? Volg onderstaande  stappen  om je specificaties vast te leggen en een offerte aan te vragen.

    • Voorwaarden

     1. Self assessment
      Heeft je organisatie al een concreet project idee, of wil je weten of IAF iets is voor jouw organisatie? Met de self assessment-tool krijg je in enkele kliks een eerste advies. 

      START HET SELF ASSESSMENT
     2. Project aanmaken
      Na het invullen van de self assessment krijg je vrijblijvend advies over de geschiktheid van jouw project. Hierna kan je een project aanmaken waarin je het project verder detailleert. Zo kan het IAF team al een eerste inschatting maken en verder met jou overleggen.
       
     3. Offerte aanvragen
      Wanneer de specificaties van de applicatie duidelijk zijn, maken we een offerte op.
       
     4. Ontwikkeling
      Na het ontvangen van een bestelbon, start de ontwikkeling van het project. Het IAF team betrekt je bij het testen en valideren van de vooropgestelde specificaties.
       
     5. Gebruiksovereenkomst
      Het ondertekenen van de gebruiksovereenkomst (PDF, 292.98 KB) om gebruik te maken van de dienst.