Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Federale ambtenaren kregen voor het eerst maaltijdcheques 

Publication date
29 februari 2024

Het is zover! Samen met hun loon voor de maand februari ontvingen de federale ambtenaren voor het eerst maaltijdcheques. De FOD BOSA speelt een belangrijke rol bij de praktische afhandeling hiervan: via PersoPoint staan we in voor de toekenning van de maaltijdcheques. 

Eind juni vorig jaar werd beslist om federale ambtenaren ook maaltijdcheques toe te kennen. Iets meer dan een half jaar later zijn de eerste maaltijdcheques ook effectief uitbetaald, en dat op basis van de werkprestaties in januari. Dankzij deze maaltijdcheques wordt de job van ambtenaar nog een tikkeltje aantrekkelijker. 

Gewerkte dagen als basis 

Federale overheidsmedewerkers die voldoen aan de criteria ontvangen voortaan maaltijdcheques ter waarde van 6 euro per gewerkte dag, op basis van de prestaties die de afgelopen maand werden geregistreerd in PersoSelfService of via een planningsinterface. De maaltijdcheques worden vervolgens, samen met het loon, aan het eind van de maand die daarop volgt, gestort. Dat gebeurt via PersoPoint, deel van de FOD BOSA, waar toegezien wordt op de personeels- en loonadministratie van heel wat federale organisaties. 

Het is dus belangrijk dat je als ambtenaar zeker je vakantiedagen en afwezigheden correct doorgeeft, zodat het aantal effectief gewerkte dagen bekend is. Enkel dan kunnen je maaltijdcheques op de juiste manier berekend worden. Naast je loon zal je voortaan trouwens ook het uitbetaalde bedrag aan maaltijdcheques kunnen aflezen van je loonfiche. 

Partnerschap met Pluxee

Om de maaltijdcheques tot bij de overheidsmedewerkers te krijgen, is er een partnerschap aangegaan met Pluxee, het vroegere Sodexo. Dankzij deze aanbieder kregen alle ambtenaren hun eigen kaart waarmee ze met maaltijdcheques kunnen betalen. Heb je deze kaart nog niet gehad? Misschien komt dat wel omdat je ooit al een Pluxee- of Sodexo-kaart hebt gehad. In dat geval kan je bij de klantendienst van Pluxee een nieuwe kaart aanvragen. De dienst is bereikbaar via het nummer 02/547 55 02. 

Om te weten wat het (resterende) bedrag is van je maaltijdcheques op je kaart, valt het aan te raden de Pluxee-app te downloaden op je smartphone. Zo kan je heel makkelijk je saldo bekijken. Als alternatief kan je ook naar de klantendienst bellen. 

Meer info 

Heb je nog vragen? Bezoek dan onze FAQ-pagina over de maaltijdcheques. Is je vraag gerelateerd aan de Pluxee-kaart of -app, neem dan een kijkje op de FAQ-pagina op de website van Pluxee of bel naar de Pluxee-klantendienst. 

Deel dit artikel

Meer nieuws