Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Je maaltijdcheques komen eraan !

Publication date
25 januari 2024
Een jonge vrouw houdt een elektronische kaart vast en doet boodschappen in een winkel.

Eind februari 2024 zullen de personeelsleden van de federale overheid hun eerste maaltijdcheques ontvangen.

  • Toekenning maaltijdcheques federaal personeel

    Als je voldoet aan de criteria om in aanmerking te komen voor maaltijdcheques, ontvang je vanaf eind februari 2024 een maaltijdcheque ter waarde van 6 euro per gewerkte dag, op basis van de prestaties die de afgelopen maand werden geregistreerd in PersoSelfService of via de planningsinterface.

    Het aantal maaltijdcheques dat je per maand ontvangt wordt berekend op basis van je prestaties die de voorbije maand in PersoSelfservice geregistreerd werden. De maaltijdcheques kunnen dus pas aan het einde van de volgende maand toegekend worden.

    Zorg er dus zeker voor dat je vakantiedagen en afwezigheden correct ingevuld zijn in PersoSelfservice. Zo kunnen je maaltijdcheques correct berekend worden.  

    Verzending van je maaltijdchequekaart

    Eind februari 2024 worden je eerste maaltijdcheques toegevoegd aan je persoonlijke elektronische kaart (Pluxee Card) op basis van prestaties die je in januari 2024 hebt geregistreerd in PersoSelfService.   

    Wanneer ontvang je je kaart?

    Je ontvangt je Pluxee kaart in de loop van de maand februari. Je kaart en PIN-code worden rechtstreeks naar je domicilie adres verstuurd. Als je werkt voor het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI), het Rijksarchief of de Koninklijke Bibliotheek van België (KBR), worden deze daarentegen rechtstreeks naar je werkgever gestuurd.

    Je PIN-code wordt enkele dagen voordat je je kaart ontvangt afzonderlijk verstuurd per post. Als de brieven echter niet op je domicilie adres kunnen worden afgeleverd, worden ze naar je werkgever gestuurd, die ze persoonlijk aan jou zal overhandigen.    

    Heb je al een Pluxee- of Sodexo-kaart? 

    Als je al een kaart op je naam hebt staan, zetten we vanaf eind februari elke maand je maaltijdcheques over op deze kaart. Je bestaande Sodexo kaart blijft gewoon geldig. 

    Heb je ooit een Pluxee of Sodexo kaart gekregen maar kun je deze niet meer vinden?  

    Bel dan naar de klantendienst van Pluxee op het nummer 02/547 55 02. Je bestaande kaart wordt geblokkeerd en er wordt een nieuwe naar je domicilie adres gestuurd.

  • Pluxee / Sodexo

    In december 2023 werden de activiteiten van Sodexo Benefits en Rewards Services omgedoopt tot Pluxee.

    Lees meer

     

Deel dit artikel

Meer nieuws

  • Nieuw jaarverslag vat 2023 samen

    Publication date
    22 april 2024
    Wat bracht het jaar 2023 voor de FOD BOSA? Ontdek de meest markante realisaties van onze organisatie in een nieuw jaarverslag. Omdat het verslag voor het eerst geïntegreerd is op...