Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Nieuw e-Procurementplatform online

Publication date
04 september 2023
Image d'une femme assise avec un ordinateur sur ses genoux et son téléphone portable entre les mains

Het nieuwe e-Procurementplatform waarop jaarlijks zo’n 20.000 overheidsopdrachten bekendgemaakt worden staat live. Aankopers en ondernemingen kunnen er terecht op een gebruiksvriendelijk en geïntegreerd platform en moeten niet langer wisselen tussen de verschillende toepassingen van het oude platform.

Veel gebruiksvriendelijker

Het nieuwe platform integreert de toepassingen van het vorige platform zoals e-Notification om overheidsopdrachten te publiceren, e-Tendering om een offerte in te dienen en e-Catalogue om bestellingen op raamcontracten te plaatsen. Deze toepassingen werden niet enkel geïntegreerd maar ondergingen ook een grote verbetering qua gebruikersgemak. Het platform draait op nieuwe technologieën, kreeg een moderne look & feel en kan makkelijk connecteren met andere applicaties.

Heel wat gebruikers

Op het vorige platform waren meer dan 30.000 aankopers actief (verdeeld over 5.500 organisaties) en meer dan 100.000 gebruikers met een ondernemingsaccount. Jaarlijks worden ongeveer 20.000 overheidsopdrachten op het platform bekendgemaakt, gaande van ziekenhuizen die verbouwingen doen, steden en gemeenten die hun wegen vernieuwen of organisaties die catering zoeken voor hun evenementen, etc…

In co-creatie met gebruikers

Tijdens de hele ontwikkeling werkte de BOSA nauw samen met de gebruikers en vroeg hen vaak om input. Zo werden heel wat demonstraties georganiseerd en konden de gebruikers hun feedback delen met het projectteam van de FOD BOSA. Het platform werd volledig intern ontwikkeld.

Soft go-live

Om de overgang naar het nieuwe platform zo vlot mogelijk te laten verlopen, hadden gebruikers al beperkt toegang tot het platform vanaf 21 augustus. Zo konden de aankopers hun gemigreerde gegevens nakijken en de juiste rollen ontvangen. Ondernemingen moesten zich opnieuw registeren, konden hun visitekaartje invullen en zoekprofielen instellen.  

Extra informatie

Aanmelden en registeren op het nieuwe platform kan nog steeds. Alle informatie hierover vind je in het vorige nieuwsbericht.

 

 Naar het nieuwe platform 

 

Meer weten?

Bezoek ons helpcentrum, onze demo-omgeving of bekijk onze instructievideo’s

In ons helpcentrum vind je uitleg over alle handelingen die je in het platform kan uitvoeren van A tot Z. Met behulp van een makkelijke zoekfunctie vind je alle info terug over het aanmaken van je account, aanmelden, zoeken van overheidsopdrachten, publiceren van opdrachten, … Lees zeker de overzichtsartikelen waarin je een stappenplan vindt om een functionaliteit te leren kennen. Je kan het stappenplan oefenen op onze demo-omgeving vooraleer je aan het echte werk begint op het nieuwe platform. Bekijk ook onze instructievideo’s en demonstraties waarin we verschillende functionaliteiten stap per stap toelichten.

Opleidingen

Volg je liever een opleiding? Dat kan ook, zowel klassikaal als online. Er zijn een heleboel geaccrediteerde opleiders en opleidingsorganisaties die opleidingen e-Procurement aanbieden. Ben je geïnteresseerd om bij hen een opleiding te volgen? Bekijk dan het aanbod van onze geaccrediteerde opleiders en opleidingsorganisaties.

Onze helpdesk blijft beschikbaar

Vind je niet meteen een antwoord op je vragen in ons helpcentrum? Dan kan je terecht bij onze helpdesk.

Deel dit artikel

Meer nieuws

 • Maak kans op de Inclusieprijs 2024

  Publication date
  21 juni 2024
  Wil je een inclusieve actie van jouw organisatie zichtbaar maken? Goede praktijken uitwisselen tussen federale organisaties? Jouw organisatie laten schitteren en kans maken op een...
 • Ministerraad: managementfuncties

  Publication date
  19 juni 2024
  Op 26 april keurde de Ministerraad een ontwerp van koninklijk besluit goed tot wijziging van de regelgeving rond de managementfuncties in de FOD's, de POD's en ION's.