Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Inclusieve panels zijn de norm op heel wat van onze evenementen

Publication date
14 februari 2024
""

In april 2022 ondertekende Nico Waeyaert, voorzitter van de FOD BOSA, het charter 'Inclusieve panels’. Daarmee engageerden we ons om panels op onze evenementen voortaan diverser samen te stellen, in het bijzonder op het vlak van gender. Sindsdien zijn er heel wat events geweest die deze goede praktijk toepasten.  

Goede praktijk in opmars 

De FOD BOSA organiseert regelmatig evenementen, waarbij vaak interne of externe sprekers betrokken zijn. Sinds de ondertekening van het charter ‘Inclusieve panels’ doen we extra inspanningen om een divers sprekersgezelschap te hebben op heel wat van onze evenementen. Deze goede praktijk lijkt dan ook wortel te schieten binnen de BOSA. In 2023 waren verschillende evenementen, gelinkt aan uiteenlopende domeinen, voorbeeldig op dat vlak.

Enkele voorbeelden:  

Meer zichtbaarheid geven 

De FOD BOSA adviseert zijn klanten om het zelfde pad te bewandelen en de lijst met sprekers bij evenementen te publiceren, liefst op voorhand. Zo zetten we allerlei talenten in de verf dankzij de diversiteit van onze panels en maken we samen werk van een open en inclusieve bedrijfscultuur. Bovendien tonen we hiermee dat diverse panels een haalbare kaart zijn en stellen we als federale overheid het goede voorbeeld.

Contact 

Deel dit artikel

Meer nieuws

  • Nieuw jaarverslag vat 2023 samen

    Publication date
    22 april 2024
    Wat bracht het jaar 2023 voor de FOD BOSA? Ontdek de meest markante realisaties van onze organisatie in een nieuw jaarverslag. Omdat het verslag voor het eerst geïntegreerd is op...